Πρωτοχρονιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην πανευφρόσυνη και χαροποιό περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, κατά την οποία «οι ουρανοί αγάλλονται και χαίρει η φύσις όλη», εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με Ιεροπρέπεια και Εκκλησιαστική τάξη, η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Ιησού Χριστού, η οποία συνδέει τις δύο μεγάλες και λαμπρές Δεσποτικές εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, καθώς επίσης η Ιερή Μνήμη του Μεγάλου  Ιεράρχου της Εκκλησίας μας του Αγίου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος και η ανατολή του νέου ενιαυτού της Χρηστότητος του Κυρίου, Σωτηρίου Έτους 2017!

Στο τέλος της Αναστάσιμης Πρωτοχρονιάτικης Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται η αναγκαιότητα της σύνδεσής μας με τον Χριστόν την νέα χρονιά, ώστε τα χρόνια μας να είναι υγιεινά, χαρούμενα, προοδευτικά, οικογενειακώς και Εθνικώς, ενώ ακολούθησε η ευλόγηση και η κοπή της Βασιλόπιτας της Ενορίας. 
 
Το φλουρί έτυχε στον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού-Ιεροψάλτη κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, ο οποίος έλαβε ως ευλογία επάργυρη εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευγενική δωρεά του Χρυσοχοείου των κ. Μάκη και Αλεξίου Ρουσσόπουλου.

Στην συνέχεια από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π.  Νικόλαο Κατσηδήμα επεδόθησαν τα διοριστήρια γράμματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και εξεφράσθησαν τα θερμά του συγχαρητήρια, εις τους κ. Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, με την ευκαιρία ενάρξεως της θητείας των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, οι οποίοι σύμφωνα με το διοριστήριο γράμμα καλούνται να επιτελούν τα καθήκοντά τους, με ευλάβεια και φόβον Θεού, συνεργαζόμενοι πάντοτε αρμονικώς και Θεαρέστως δια την προαγωγήν των Ενοριακών και Εκκλησιαστικών πραγμάτων προς δόξαν Κυρίου, σωτηρία ψυχών και τιμήν της Ορθοδόξου Μητέρας μας Εκκλησίας.   

Κατά την εορταστική και ευχαριστιακή αυτή Πρωτοχρονιάτικη σύναξή μας, υπήρξε αθρόα η προσέλευση των ευλαβών και φιλακόλουθων Χριστιανών μας, οι οποίοι ως πιστά μέλη της ίδιας πνευματικής οικογένειας, εδόξασαν και ευχαρίστησαν από κοινού τον Φιλάνθρωπο Τριαδικό Θεό μας, για την ανατολή του νέου Σωτηρίου έτους 2017, ανταλλάσοντας θερμές ευχές καλλιεργώντας έτσι την μεταξύ τους ενότητα, αλληλεγγύη και την εν Κυρίω  Αγάπη!! 
   
Εκ του Ι. Ναού
Διαβάστε ακόμα