Συνάντηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά με τους Νέους Επιτρόπους των Ι. Ναών (ΦΩΤΟ)
4 Ιανουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Συνάντηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά με τους Νέους Επιτρόπους των Ι. Ναών (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Τρίτης 03 Ιανουαρίου 2017, εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Α΄ Κληρικολαϊκή Σύναξη για το Νέο Έτος, κατά την διάρκεια της οποίας Επιδόθηκαν τα Διοριστήρια Γράμματα των νέων μελών που θα στελεχώσουν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια για την επερχόμενη περίοδο 2017-2020, καθώς και η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, καλωσόρισε τους νέους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους συγχαίροντας τους για τον διορισμό τους ευχόμενος προς όλους μία δημιουργική και ευλογημένη θητεία προς όφελος του πληρώματος της Αγίας μας Εκκλησίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην σημασία της Διοικήσεως μίας Ενορίας και τις διάφορες ευθύνες που αναλαμβάνουν όλα τα μέλη της μέσα σ’ αυτήν, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση δεν πρέπει να είναι μία υπόθεση προσωπική, αλλά όλοι θα πρέπει να εργάζονται με φιλότιμο, ζήλο και αγάπη, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς για το κοινό καλό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά τόσο με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και Ιερατικό Προϊστάμενο της εκάστοτε ενορίας, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, καθώς επίσης η Διοίκηση θα πρέπει να γίνεται πάντοτε σύμφωνα με τον Νόμο και τις Κανονικές Διατάξεις που ορίζονται.

Η κάθε Ενορία και ο κάθε Ιερός Ναός θα πρέπει να είναι μία Κυψέλη Πνευματικής Ανθοφορίας, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλία του προς άμεσους συνεργάτες του ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι το κάθε έργο ή οποιαδήποτε εκκλησιαστική δράση θα πρέπει να επιτελείται πάντοτε και σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο και το καλό του τόπου και των πιστών που προσέρχονται σε αυτόν.

Καταλήγοντας και αφού εξέφρασε τις πατρικές του Ευχές για το Νέο Έτος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, παρουσίασε του Αρχιερατικούς Επιτρόπους των κάθε περιφερειών ενώ υπενθύμισε προς όλους ότι τόσο ό ίδιος όσο και το προσωπικό των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως είναι συνεχώς κοντά τους και δίπλα τους για οτιδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment