Συνεχίζονται τα μαθήματα εκμάθησης δεξιοτήτων στο ΚΕΣΟ (ΦΩΤΟ)
19 Ιανουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Συνεχίζονται τα μαθήματα εκμάθησης δεξιοτήτων στο ΚΕΣΟ (ΦΩΤΟ)

Ήδη έχει ξεκινήσει η Β΄ Περίοδος των επιμορφωτικών  μαθημάτων  αγγλικών, κοπτικής ραπτικής, μανικιούρ & πεντικιούρ, που διοργανώνει το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕΣΟ) -Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιερός Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017 και απευθύνεται σε μέλη αδύναμων οικονομικά οικογενειών, στο καιρό της οικονομικής κρίσης.

Οι εκπαιδεύτριες, αλλά και οι εκπαιδευόμενες – εκπαιδευόμενοι επανήλθαν μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στα πόστα τους, χωρίς να υπάρχει, επηρεασμός από τα  καιρικά δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα μαθήματα Αγγλικών & μανικιούρ -πεντικιούρ της Β΄ Περιόδου  ήδη  ξεκίνησαν από την 9η Ιανουαρίου. Και υπάρχει η δυνατότητα  δημιουργίας, νέων τμημάτων αν υπάρξει προθυμία  προσέλευσης νέων εγγραφών.

Τα Μαθήματα κοπτικής & ραπτικής μαθήματα που πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Knit2Lead  θα ξεκινήσουν  το διάστημα  από 18 Φεβρουάριου έως 20 Μαΐου 2017.

Θα πραγματοποιούνται μια φορά ανά δύο βδομάδες, ημέρα Σάββατο στις 11:00 πμ. Για τα μαθήματα κοπτικής ραπτικής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής νέων εγγραφών.

Επίσης η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ ανακοινώνει ότι ήδη ξεκίνησε, να υλοποιεί το πρόγραμμα, που ανέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας,

Το πρόγραμμα φέρει τίτλο «Παι.Δ.Ε.Σ. 100+», που σημαίνει «Παίρνεις Δύναμη Έχοντας Συνοδοιπόρους» και αφορά σε 100 και πλέον (+) παιδιά αλλά και τις οικογένειες τους, που θα ωφεληθούν από το παρόν πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν, μέσα από αυτό θα λειτουργήσουν απογευματινές ώρες & Σάββατα -εκτός των όσων λειτουργούν εργαστήρια για απόκτησης γνώσεων:

 • Αγγλικής γλώσσας για παιδιά (ήδη λειτουργούν δυο εργαστήρια για ενήλικες)
 • Γαλλικής & της Κινεζικής Γλώσσας
 • Λογιστικά / Φοροτεχνικά για ενήλικες
 • Τέσσερα Εργαστήρια την εβδομάδα ανάπτυξης Δεξιοτήτων για ΕΝΗΛΙΚΕΣ (γονείς & Κηδεμόνες των Παιδιών) στις θεματικές:
 • – Κοπτικής Ραπτικής ήδη λειτουργούν
 • – Μανικιούρ / Πεντικιούρ ήδη λειτουργούν
 • – Αγιογραφίας για ενήλικες & ανήλικους – πρόκειται να ξεκινήσει
 • Εργαστήρια  Συμβουλευτικής σε γονείς για τις σχολικές συμπεριφορές των παιδιών μέσα στο σχολείο / στη κοινότητα, από το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕ.Σ.Ο.  Σχολική Σύμβουλο & πανεπιστημιακό του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ελένη Καρυδά
 • Ομαδικές και Ατομικές συνεδρίες  επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους και

εργασιακής συμβουλευτικής για ενήλικες.

Πληροφορίες στη Γραμματεία & στη  Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ

Πλούσια  και πολυποίκιλη ήταν η δράση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  το 2016. Το ΚΕΣΟ στηρίζει όλες τις οικογένειες, που προστρέχουν σε αυτό με ιδιαίτερη έμφαση στις μονογονικές και τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Οι δράσεις του ΚΕΣΟ Πρωτοβάθμιου φορέα Κοινωνικής Στήριξης των Οικογενειών & Παιδικής Προστασίας διακανονίζονται σε πολλά επίπεδα. Αναλυτικά αυτές έχουν ως εξής:

  Στο επισιτιστικό επίπεδο προσέφερε:

 • είδη διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 1500 οικογένειες. Ακόμα είδη διατροφής και κυρίως φρούτα & λαχανικά κοτόπουλα & ψάρια  προσφέραμε
 • στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία”, σε γηροκομεία,  στις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα όπου εκεί κρατούνται γυναίκες με τα ανήλικα παιδιά τους.

Στο Στεγαστικό τομέα στεγάσαμε Δωρεάν 15 οικογένειες μέσω του προγράμματος “Στέγασης & Επανένταξης”  και άλλες τρεις(3) οικογένειες σε διαμερίσματα, που ανήκουν σε εκκλησιαστικούς φορείς  

Στον Ιατρικό Τομέα  προσφέραμε:

 • Δωρεάν είκοσι (20) τοκετούς ετησίως σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες που υποδείχθηκαν από το ΚΕ.Σ.Ο. στα Μαιευτήρια ΡΕΑ & ΙΑΣΩ
 • Δωρεάν πενήντα (50) πακέτα προγεννητικού ελέγχου κύησης  που πραγματοποιήθηκαν στο ΡΕΑ, στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο  του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την ομαδα του επίκουρου καθηγητή κ. Νικολάου Βραχνή
 • Δωρεάν πενήντα (50) μαστογραφιών που πραγματοποιήθηκαν στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και στην Β’ Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών σε θέματα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
 • Δωρεάν ενδοκρινολογικός έλεγχος στα γραφεία του ΚΕΣΟ σε 67 ωφελούμενες/ ωφελούμενους, από πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή τον Καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Ούλμ Λεωνίδα Ντούντα, υπεύθυνο του νέου τακτικού εξωτερικού ιατρείου του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου
 • Δωρεάν εμβολιασμούς σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με την την  Διεύθυνση Υγείας & Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (Κεντρικός Τομέας)

Στον Εκπαιδευτικό τομέα προσφέραμε:

 • 16 υποτροφίες από την Σιβιτανίδειο Κρατική Σχολή Τεχνών & επαγγελμάτων, άλλα και ιδιωτικά ΙΕΚ.
 • Για δεύτερη χρονιά(2016-2017), υλοποιήσαμε & προσφέρουμε μαθήματα αγγλικών, κοπτικής-ραπτικής, μανικιούρ-πεντικιούρ, Εργασιακής Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού προσανατολισμού, Στρατηγικής για την ένταξη στη αγορά  Εργασία, Σύνταξης Βιογραφικού,  κλπ.  Ακόμα προσφέραμε:
 • Ενημέρωση σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας & συμβουλευτική από την Κοινωνική Λειτουργό.
 • Ενημέρωση σε θέματα υγείας από την Επισκέπτρια Υγείας σε άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες καθώς και σε μεμονωμένα μοναχικά άτομα.
 • Λογοθεραπείες & εργοθεραπείες  για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών  μέσω ειδικών συνεργατών του ΚΕΣΟ
 • Ψυχολογική στήριξη από την Ψυχολόγο του ΚΕ.Σ.Ο..
 • Νομικές Συμβουλές από τους νομικούς μας.
 • Συμβολαιογραφική αρωγή από συνεργαζόμενους συμβολαιογράφους με το ΚΕΣΟ σε θέματα αναγνώρισης παιδιών κλπ
 • Ένδυση, Υπόδηση και Οικιακό Εξοπλισμό είδη θέρμανσης, (ηλεκτρικές σόμπες, φιάλες υγραερίου, θερμαινόμενες κουβέρτες κλπ )
 • Περισσότερα από 10 βρεφικά καρότσια, περπατούρες, πάρκα, βρεφικά έπιπλα

Στοιχεία για το ΚΕΣΟ          

Το ΚΕ.Σ.Ο. ιδρύθηκε το 1999, ως Υπηρεσία -παράρτημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ( ως  Ν.Π.Δ.Δ. ΦΕΚ 145Α/1999). Το Φεβρουάριο του 2013  με απόφαση της ΔΙΣ μετατράπηκε σε Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (ως ΝΠΙΔ ΦΕΚ 197 Τεύχος Β΄ 5.2.2014). Διαθέτει πιστοποιητικό Ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, υπάγεται ήδη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπ. Εργασίας. Είναι πιστοποιημένος φορέας στο ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) φορέα του Υπ. Εργασίας(ΦΕΚ 95, Τεύχος Β΄ 20.1.2015)

Διέπεται από τους κανόνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τελεί υπό την εποπτεία της συγκεκριμένης Ανώτατης Ανεξάρτητης Αρχής. Είναι διαπιστευμένος Φορέας της Ι.Α.Α στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπ. Εσωτερικών στα Υπουργεία Υγείας & Εργασίας. Διαθέτει ιστοσελίδα (site: www.kesoiaa.gr, & facebook www.facebook.com/kesoiaa),  το email του ΚΕΣΟ είναι: keso@otenet.gr

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε από το ΚΕΣΟ στη διάθεση σας.

 

kesoiaa.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment