Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου (ΦΩΤΟ)
23 Ιανουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου (ΦΩΤΟ)

Στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο ομώνυμο προάστιο της Αττικής, ιερούργησε ανήμερα της ονοματικής εορτής του, ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο ναός βρίσκεται στον χώρο που σήμερα στεγάζεται το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας και μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διαχριστιανικών και Διορθοδόξων Σχέσεων, Αρχιμ. Χερουβείμ Μουστάκας, ο Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης καθώς και οικότροφοι κληρικοί.

Ο επίσης συλλειτουργός Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ηλείας και συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διαχριστιανικών και Διορθοδόξων Σχέσεων, ομίλησε αναφερθείς στον άγιο Αγαθάγγελο

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο οποίος διερμηνεύοντας τα αισθήματα κληρικών και λαϊκών ευχήθηκε στον εορτάζοντα Επίσκοπο.

Ο επίσκοπος Αγαθάγγελος, ευχαρίστησε όλους, αλλά ιδιαιτέρως τους συνεργάτες του, στον Ιεραποστολικό Εκκλησιαστικό οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας.

Στην Θεία Λειτουργία, μετείχαν ο Δήμαρχος της περιοχής, ο Διευθυντής και μαθητές παρακείμενου σχολείου, καθώς και οι υπάλληλοι της Αποστολικής Διακονίας.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, στην κεντρική αίθουσα του Οικοτροφείου, ευλογήθηκε και κόπηκε η Αγιοβασιλειόπιτα της Αποστολικής Διακονίας.

 

Εκ του Ιερού Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment