Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου (ΦΩΤΟ)

Στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο ομώνυμο προάστιο της Αττικής, ιερούργησε ανήμερα της ονοματικής εορτής του, ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο ναός βρίσκεται στον χώρο που σήμερα στεγάζεται το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας και μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διαχριστιανικών και Διορθοδόξων Σχέσεων, Αρχιμ. Χερουβείμ Μουστάκας, ο Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης καθώς και οικότροφοι κληρικοί.

Ο επίσης συλλειτουργός Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ηλείας και συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διαχριστιανικών και Διορθοδόξων Σχέσεων, ομίλησε αναφερθείς στον άγιο Αγαθάγγελο

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο οποίος διερμηνεύοντας τα αισθήματα κληρικών και λαϊκών ευχήθηκε στον εορτάζοντα Επίσκοπο.

Ο επίσκοπος Αγαθάγγελος, ευχαρίστησε όλους, αλλά ιδιαιτέρως τους συνεργάτες του, στον Ιεραποστολικό Εκκλησιαστικό οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας.

Στην Θεία Λειτουργία, μετείχαν ο Δήμαρχος της περιοχής, ο Διευθυντής και μαθητές παρακείμενου σχολείου, καθώς και οι υπάλληλοι της Αποστολικής Διακονίας.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, στην κεντρική αίθουσα του Οικοτροφείου, ευλογήθηκε και κόπηκε η Αγιοβασιλειόπιτα της Αποστολικής Διακονίας.

 

Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα