Την Κάρα της Οσίας Υπομονής υποδέχθηκε η Άρτα (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Την Κάρα της Οσίας Υπομονής υποδέχθηκε η Άρτα (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο οποίος μετέφερε, από την Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, προς προσκύνησιν, την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος.

Ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κορίνθου, για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας την Οσίας Υπομονής και για την τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο και ανεφέρθη στους αγώνες και στον πόθο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού για τον Χριστό και για την Ελλάδα.

Είναι η πρώτη Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, που τελείται στην εγκαινιασμένη πλέον Εκκλησία του. Μάλιστα, τελείται την ίδια ημέρα και η Σύναξις της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ναό του Αγίου Μαξίμου. Η Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής θα παραμείνει στο πανηγυρίζοντα Ναό προς προσκύνηση έως το μεσημέρι της Δευτέρας, 23ης Ιανουαρίου 2017. Καθ’ όλο το διάστημα των ημερών αυτών, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Ι. Μ. Άρτας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment