Αγρυπνία για την Αγία Ακυλίνα στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ιερά Αγρυπνία επί τη ευκαιρία της ενθυμήσεως του γεγονότος, της κατά θαυμαστού τρόπου ανευρέσεως και ανακομιδής των Χαριτοβρύτων και Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Ακυλίνης – Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης, ετελέσθη την 7η προς 8η του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., εις τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, ενώ του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο κ. Γεώργιος Μήττας ως εκπρόσωπος του Δήμου Λαγκαδά, αντιπροσωπίες Μοναχών και Μοναζουσών εκ των Ιερών Μονών της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, πολλοί Ιερείς καθώς και αρκετοί πιστοί και προσκυνητές που παρά το προχωρημένο της ώρας και το εργάσιμο της ημέρας, παρακολούθησαν με περισσή ευλάβεια τα Τελούμενα Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της Απολύσεως της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές της ανευρέσεως των Ιερών Λειψάνων, που πραγματοποιήθηκε πριν από 5 έτη, την 8η Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη το εσπέρας, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι είναι πολλή σημαντικό το γεγονός, ότι η Χάρις και η Ευλογία του Θεού μας επιτρέπει να ζούμε σε μία περιοχή που είναι ποτισμένη από το αίμα των Ηρώων της Πίστεως μας.

Το σταθερό φρόνημα των δύο Αγίων Νεομαρτύρων γυναικών θα πρέπει να αποτελεί έμπνευση και οδηγό για την ζωή του καθενός μας, διότι οι Αγίες καθ’ όλη την διάρκεια του βίου τους, είχαν συμπαραστάτη τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και βίωναν αληθινά την Κοινωνία των Ιερών Προσώπων και των Αγίων της Εκκλησίας μας, και παρόλο που και οι ίδιοι τους οι γονείς εξωμότησαν, εκείνες κατάφεραν και παρέμειναν σταθερές στην Πίστη τους, ερχόμενες ακόμα και σε σύγκρουση με τις οικογένειες τους προκειμένου να μείνουν κοντά στον Χριστό, Τον Οποίο ποτέ δεν εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο μαρτύριο.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ανακοίνωσε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα το πρόγραμμα των εορτίων Λατρευτικών εκδηλώσεων που θα τελεσθούν επί τη ευκαιρία της εορτής της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας κατά το διήμερο 25 και 26 Φεβρουαρίου 2017, καθώς  επίσης και την καθ’ έτος τελουμένη Θεολογική Αγιολογική Ημερίδα, η οποία εφέτος θα φέρει τον τίτλο «Νεομαρτύρων Γη» και θα πραγματοποιηθεί εις την Αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα