Αρχιερατικό συλλείτουργο παρουσία της Παναγίας Μαλεβής στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Με την ευκαιρία της παρουσίας της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Μαλεβή στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας συλλειτούργησαν, το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας, οι Αρχιμανδρίτες Γερμανός Μίχος και Ιερώνυμος Πυλιώτης, ο Ιερομόναχος Ιάσων, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Εμμανουήλ Σέρβος και Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, καθώς και οι Διάκονοι του Μακαριωτάτου Κυπριανός Κουντούρης και Μιχαήλ Νικολάου. Παρέστη συμπροσευχόμενη και η ηγουμένη της μονής Μαλεβής Παρθενία.

Αθρόα ήταν η προσέλευση των ευσεβών πιστών στον περίπυστο Ιερό Ναό για να μετάσχουν στην ευχαριστιακή σύναξη, αλλά και για να προσκυνήσουν την μυροβλύτισσα και χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής. Ανάμεσά τους και ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.

Λίγο πριν το τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας πρόσφερε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Μαλεβή και του απένειμε τονν Χρυσό Σταυρό των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αντίστοιχα, ο Προΐστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς εκφράζοντας τις ολόθυμες ευχαριστίες του προς τον Κύπρου Χρυσόστομο και τον Μαντινείας Αλέξανδρο προσέφερε, εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιστροπής, από  μια αρχιερατική ράβδο και στους παρισταμένους κληρικούς και την ηγουμένη της Μονής Μαλεβής επιστήθιους σταυρούς.

Τίμησε, τέλος, τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη με το μετάλλιο του Ιερού Ναού, για τη συνεχή και άοκνη προσφορά του, προς την ενορία του Αποστόλου Μάρκου.

 

maistorcy.com

Διαβάστε ακόμα