Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του πατρός Χριστοδούλου Κρουστάλλη. Ο νέος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης είναι άγαμος και έχει καταγωγή από τη Νίκαια.

Ο νεοχειροτονούμενος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας που δέχτηκε να εκπληρώσει τον διακαή του πόθο για την ιεροσύνη και να τον εντάξει στους κόλπους της Εκκλησίας, τους οικείους του, τον πνευματικό του, τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Νικαίας, όπου διακονούσε ως νεοκώρος καθώς επίσης και όσους ταξίδεψαν από την Αθήνα για να δώσουν το παρόν στη σημαντικότερη στιγμή της ζωής του.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του προς τον χειροτονούμενο τον κάλεσε να δεί την ιεροσύνη ως λειτούργημα και όχι ως δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

githio-click.gr

Διαβάστε ακόμα