Χειροτονία και απονομή οφφικίου από τον Μητροπολίτη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Σπάρτη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνισε σε Πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Γρηγόριο Βλαχάκη και του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Ο π. Γρηγόριος είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, και πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Υπηρέτησε ως διάκονος του Μητροπολίτη Ευσταθίου για δυόμιση συναπτά έτη, τυγχάνει υιός πολύτεκνου ιερέως και διακρίνεται για το ήθος και την ιεροπρέπειά του. Τοποθετήθηκε δε, ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κυπαρισσίου Λακωνίας.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης, στον λόγο του αναφέρθηκε στην μόρφωση και της αρετές που κοσμούν την προσωπικότητα του νεοχειροτονιθέντος κληρικού και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τη νέα του διακονία.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και την χειροτονία, αλλά και να ευχηθεί στο νέο ιερέα.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα