Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, τρίτη Κυριακή του Τριωδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Ζάρκο Τρικάλων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του κ. Δημητρίου Καψιώχα, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του. Ο νέος Διάκονος είναι υιός του Οικονόμου Σωτηρίου Καψιώχα που υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Λειβαδοχωρίου και παραλλήλως στην ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσοχώρας.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ο οποίος θα είναι άμισθος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Δημήτριο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης. Αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή των κληρικών από τη στιγμή της χειροτονίας τους και κάλεσε το νέο διάκονο να έχει συμπαραστάτη τον Κύριο και να διατηρεί τον εαυτό του ακέραιο.

Ο νέος Διάκονος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε άπαντες για την στήριξη που του παρείχαν από την αρχή, ειδικά τη σύζυγό του, καθώς και την οικογένειά του.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζάρκου π. Γεώργιο Διβανέ και τον Χειροθέτησε σε Πνευματικό και με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον κατά σάρκα πατέρα του νέου Διακόνου π. Σωτήριο Καψιώχα.

Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος πολύ σύντομα θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.

 

Ι. Μ. Τρίκκης

Διαβάστε ακόμα