Χειροτονία Πρεσβυτέρου και Χειροθεσία Αρχιδιακόνου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα χαράς  και συγκινήσεως, ετελέσθη την Γ΄ Κυριακή της ευλογημένης περιόδου του Τριωδίου που διανύουμε, την επονομαζόμενη και Κυριακή της Απόκρεω, 19  Φεβρουαρίου ε.έ., εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία  του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεώς Λαγκαδά, π. Χριστοφόρου Μαυρίδη.

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων κ.κ. Νικηφόρος.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθε για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και να τιμήσουν με την παρουσία τους ενισχύοντας παράλληλα με τις προσευχεύς τους τον νέο Πρεσβύτερο, ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος Δρυμού, οι κατά σάρκα συγγενείς καθώς και φίλοι και συμφοιτητές εκ της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της οποία απόφοιτος είναι ο Χειροτονούμενος π. Χριστοφόρος, ενώ το αναλόγιο του Ιερού Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοράματος, οι οποίοι και έψαλλαν καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σύμφωνα με το Αγιορείτικο ύφος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή ημέρα και στην σημασία που έχει, αναλύοντας εκτενώς τα θεολογικά μηνύματα της Ευαγγελικής Περικοπής, ενώ παράλληλα εξέφρασε λόγους πατρικής αγάπης προς τον έως τώρα Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως μας, τον οποίο και προέτρεψε να συνεχίζει να εργάζεται αδιαλείπτως στον Αμπελώνα Του Κυρίου τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει δίδοντας συνεχώς μαρτυρία Χριστού και αξιοποιώντας τα χαρίσματα που έχει προς όφελος και ευλογία του λαού, όπως και έκανε εως τώρα μέσα από την υποδειγματική του διακονία πλησίον του Σεβασμιωτάτου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επίδωσε το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου εις τον π. Χριστοφόρο, ο οποίος θα διακονεί θεαρέστως και καρποφόρως την τοπική μας Εκκλησία, ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού, ενώ παράλληλα χειροθέτησε νέο Αρχιδιάκονο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τον Ιερολογιώτατο π. Ιωάννη Μπέη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα