Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου Καλυβίων Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου Καλυβίων Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ)

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποι­μενάρχου μας κ. Νικολάου, τα τμήματα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Ιστο­ρικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Πα­ναγίας Δαμάστας την 12η  Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την Κυρια­κά­τι­κη Θεία Λειτουργία.

Στις Θερμοπύλες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες του μουσείου, να παρακολουθήσουν ολιγόλεπτες τρισδιάστατες ταινίες για την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, αλλά και να απευθύνουν ερωτήσεις στο προσωπικό του Μουσείου. Ξεχωρι­στή νότα κατά την επίσκεψη απετέλεσε το ότι μπόρεσαν τα παιδιά να φορέσουν την πα­νο­πλία των αρχαίων Σπαρτιατών.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου οι μικροί προσκυνητές έτυχαν θερμής φιλοξενίας από την Γερόντισσα Ιωάννα, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητος. Μετά την προσκύνηση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας και το κα­θι­ε­ρω­μένο μοναστηριακό κέρασμα τα παιδιά παίξανε στο εξωτερικό προαύλιο της Μονής και ανανεωμένα επέστρεψαν στη Λαμία.

 

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment