Η Πρέβεζα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Το διήμερο 09 και 10 Φεβρουαρίου εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, πολιούχου πόλεως Πρεβέζης.

Την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου και ώρα  6:30  το απόγευμα, τελέστηκε  Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πογωνίου και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου ε.έ., κυριόνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό χοροστατούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως, Πογωνίου και Κονίτσης κ. Ανδρέου,, Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κυρίλλου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου  και του Ιερού λειψάνου του αγίου στους δρόμους  της παραλιακής της πόλης.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Λοιποί επίσημοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Ι. Μ. Πρεβέζης

Διαβάστε ακόμα