Ημερίδα της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογένειας στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως φιλοξένησε στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων την Ημερίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας, Προστασίας του Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Προβληματισμοί για τον Γάμο και την Οικογένεια στην ελληνική κοινωνία». Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την ανάγνωση του χαιρετισμού του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου από τον Σεβασμιώτατο Συνοδικό Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του φιλοξενούντα την ημερίδα και επιχώριου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και ξεκίνησαν οι εισηγήσεις.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Σταυρόπουλος με θέμα: «Σύγχρονα ζητήματα Γάμου και Οικογένειας» και ακολούθησε  ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Ελεύθερες Συμβιώσεις».

Κατόπιν έγινε συζήτηση επί των δύο εισηγήσεων και διάλειμμα.

Τρίτος εισηγητής ήταν ο Α΄ Γραμματέας-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος με θέμα: «Σύγχρονες Νομοθετικές ρυθμίσεις για τον Γάμο και την Οικογένεια» και τελευταίος εισηγητής ήταν ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Περσελής με θέμα: «Η χριστιανική αγωγή και ανατροφή των παιδιών στα πλαίσια της προετοιμασίας των μελλονύμφων».

Ακολούθησε συζήτηση επί των δύο τελευταίων εισηγήσεων, εξήχθησαν τα πορίσματα και η Ημερίδα τελείωσε με γεύμα στην αίθουσα του ως άνω Ιερού Ναού, που παρέθεσε ο φιλοξενών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας.

 

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα