Κληρικολαϊκή σύναξη στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

 

Κληρικολαϊκή σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Σπάρτης, Καστορείου, Ξηροκαμπίου, Γερακίου, Βρεσθένων και Σκάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2017 στη Στέγη Νεότητος Σπάρτης. Προηγήθηκε η τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η σύναξη αυτή διεξήχθη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, με την ευκαιρία της ανανέωσης της σύνθεσης των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των μελών των Φιλόπτωχων Ταμείων. Κεντρικός σκοπός ήταν να παρουσιαστούν και να συζητηθούν βασικές πλευρές των καθηκόντων που αναλαμβάνουν.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Κοκκινόραχης Πρωτ. π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος αφού συνεχάρη τα νέα μέλη για τον διορισμό τους, τόνισε ότι τέτοιου είδους συναθροίσεις σφυρηλατούν τον πνευματικό δεσμό μεταξύ κληρικών και λαϊκών, έτσι ώστε όλοι μαζί να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της κοινωνικής προσφοράς.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν διαδοχικά οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των έξι Επιτροπειών, οι οποίοι παρουσίασαν τους ισολογισμούς του περασμένου έτους, ενώ προέβησαν και σε εύστοχες παρατηρήσεις και σχόλια.

Ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες ενημερώσεις: Η τέως Διευθύντρια Δασών Ν. Λακωνίας κ. Παναγιώτα Σημάδη αναφέρθηκε στο πολυσύνθετο ζήτημα των δασικών χαρτών που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν και για τη Λακωνία, ενώ ο υπεύθυνος του Γραφείου Γάμου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Δημήτριος Σκιαδάς γνωστοποίησε στους κληρικούς τη νέα διαδικασία, σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι.

Παίρνοντας τον λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος απευθύνθηκε στους νέους επιτρόπους και τα μέλη των Φιλόπτωχων Ταμείων επαινώντας τους που δέχθηκαν να υπηρετήσουν από τις θέσεις αυτές την τοπική Εκκλησία, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η επιλογή τους φανερώνει την αρετή και την καλοσύνη που τους χαρακτηρίζει.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα καθήκοντα αρχικά των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και στη συνέχεια των μελών των Φιλόπτωχων Ταμείων. Υπογράμμισε δε, ότι πρόκειται για δύο σημαντικά διακονήματα, τα οποία πρέπει να ασκούνται με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευσυνειδησία, πνεύμα συνεργασίας και πλήρη διαφάνεια.

Για τις Αρχιερατικές Επιτροπείες Βλαχιώτη, Μολάων, Ασωπού, Μονεμβασίας, Ελίκας και Νεαπόλεως θα πραγματοποιηθεί κληρικολαϊκή σύναξη την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων. Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού.

 

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα