Κλήρος, Στρατός και λαός έψαλαν μαζί τον Εθνικό Ύμνο στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)
20 Φεβρουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Κλήρος, Στρατός και λαός έψαλαν μαζί τον Εθνικό Ύμνο στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής σε μία κίνηση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων (εξαιρείται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε.Αποστολάκης που προχώρησε σε ανάλογη δήλωση πρν δύο εβδομάδας) προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα συντριβεί αν επιχειρήσει να προχωρήσει σε εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας ή αμφισβητήσει τον έλεγχο που ασκεί η χώρα ως απόρροια της κυριαρχίας της στον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου.

Ενα πύρινο μήνυμα με σαφείς αποδέκτες.

Λίγα μίλια μακριά από την νήσο Παναγιά, στο σύμπλεγμα των Οινουσσών, όπου την περασμένη Πέμπτη Εθνοφύλακες πραγματοποίησαν αντιαποβατικές βολές ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας μέσα στην εκκλησία, ενώπιον του Μητροπολίτη σε μια σημειολογικού χαρακτήρα συμπόρευση δήλωσε: “Είμαι κι εγώ Χιώτης. Οι Χιώτες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί ο Ελληνικός Στρατός κάνει καλά την δουλεία του. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι δυνατός, ο Ελληνικός Στρατός είναι ισχυρός, δεν είναι σε κρίση και το προσωπικό μας υπερβάλλει τις δυνάμεις τουνει αυτό που πρέπει φυλάσσοντας Θερμοπύλες από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη”.

Ακολούθως κλήρος και πιστοί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο προς τιμή του…

Ο Αρχηγός το πρωί παραβρέθηκε στον μητροπολιτικό Ναό και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού Wiril στις 7 Φεβρουαρίου 1944.

O Μητροπολίτης Χίου Μάρκος του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου προσκαλώντας τον στις 31 Μαρτίου στην Νήσο Παναγιά για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου .

Ακολούθως ο νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή που του έκανε τόνισε ότι είναι Χιώτης.

stratiotikathemata.blogspot.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment