Μαντινείας Αλέξανδρος: “Να σβήσουμε τη φωτιά που άναψε στα σπίτια μας” (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Αρχιερατικός εσπερινός παραμονή της εορτής του Αγίου Τρύφωνα, στον ομώνυμο και υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Τρίπολης.

Κατά την Ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος πλαισιωνόταν από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται ο λαός του Θεού στις μέρες μας. Προέτρεψε με το κήρυγμά του τους πιστούς να αντιδράσουν στις σειρήνες των καιρών και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να καταστρέψει τις ψυχές των νέων παιδιών, με τα νέα μέτρα που προσπαθούν να επιβάλουν οι σύγχρονοι Διοκλητιανοί.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος συνεχάρη τον Αρχιμ. Γερμανό για το θερμό του κήρυγμα και βασιζόμενος στα λόγια του προέτρεψε με συγκίνηση το εκκλησίασμα να “Σβήσουμε όλοι τη φωτιά που άναψε στα σπίτια μας, πριν είναι αργά” , όπως χαρακτηριστικά είπε. Τέλος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Αντωνόπουλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  για το θεάρεστο έργο που επιτελούν για την ανέγερση  του νέου Ναού.

Πλήθος ευλαβών πιστών συνέρρεαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του  εσπερινού για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του Αγίου και να λάβουν τη χάρη του.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα