Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: “ΟΧΙ στην αποδόμηση, ΟΧΙ στο γκρέμισμα” (ΦΩΤΟ)

«Τον γενναιότατον αθλητήν, τον δυσί στέμμασι καταστεμμένον… ιερωσύνης και αθλήσεως» τον ιερομάρτυρα άγιο Χαράλαμπο τίμησε ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός της ακριτικής επαρχίας μας, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, στην Κορνοφωλιά – Σουφλίου, όπου ως πολύτιμος θησαυρός φυλάσσεται τεμάχιο ιερού λειψάνου εκ του ποδός του αγίου Χαραλάμπους, και στο φερώνυμο ιστορικό Παρεκκλήσιο της πόλης του Διδυμοτείχου, όπου και εκεί εκτίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου εκ της χειρός του αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της μνήμης του αγίου λειτούργησε στο Μετόχι της Μονής των Ιβήρων στην Κορνοφωλιά, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Mεραρχίας Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης και πλήθος προσκυνητών. Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς, με αφορμή το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους, σημείωσε ότι «οι διωγμοί κατά του Χριστού και της Εκκλησίας Του δεν έχουν σταματήσει. Ο σύγχρονος διωγμός όμως σήμερα έχει ύπουλο χαρακτήρα γιατί δηλητηριάζει και δοκιμάζει τις συνειδήσεις, το ήθος και την πίστη των χριστιανών παρασύροντας αυτούς στην αποστασία και την αδιαφορία για τα θέματα της ψυχής» και συμπλήρωσε «εδώ οι ακρίτες με τη Χάρη του Θεού και την μεσιτεία των αγίων δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην αποδόμηση και το γκρέμισμα των αξιών της ζωής που επιχειρείται σήμερα».

 

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Διαβάστε ακόμα