Μητροπολίτης Σύρου: “Διαμηνείστε στον κόσμο ότι αυτός ο τόπος έχει δυνατές καρδιές” (ΦΩΤΟ)

Στον κατάμεστο από ευσεβείς Κείους, Εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των Βαθμίδων Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού-Δημοτικιάς, στην Ιουλίδα της Κέας, ιερύργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επί τη εορτή του Πολιούχου Κέας Αγίου Χαραλάμπους, και αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στην ανάγκη να φύγει η κατήφεια, ο ζόφος και η απογοήτευση από τα πρόσωπα των Ελλήνων και να αναθαρρήσουν, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, “ένας λαός, που κάμπτεται, απογοητεύεται και χἀνει το αγωνιστικό του φρόνημα, πολύ εύκολα γίνεται λεία στα χέρια εκείνουν, που θέλουν να του κλέψουν και να του απομυζήσουν από την καρδιά του και τη ζωή του ό, τι πιο πολύτιμο έχει”.

Απευθυνόμενος δε ιδαιτέρως προς τους μαθητές, τους είπε ότι ” εσείς είσθε, που θα δώσετε αύριο τη μαρτυρία στον κόσμο ότι αυτός ο τόπος έχει ζωντανά κύτταρα και δυνατές καρδιές!”.
Ευχαρίστησε, τέλος, όλους για την παρουσία τους, εχθές και σἠμερα, και τον καταπλεύσαντα το πρωί Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ετέθη επικεφαλής της πανδήμου λιτανείας της Αγίας Εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, με δέηση στην Πλατεία Ηρώων,  η οποἰα κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου εγένετο και η απόλυση.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα πλεύσει προς Λαύριο και αύριο το πρωί θα μεταβεί στο Ξυλόκαστρο, για την εορτή του Αγίου Βλασίου.

 

I. M. Σύρου

Διαβάστε ακόμα