Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Παλιανής Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μυρτιδιωτίσσης Παλιανής, συνήλθε σήμερα σε συνεδρίαση, η Ιερά Αδελφότητα, για να εκλέξει τη νέα Ηγουμένη, σε διαδοχή της μακαριστής γερόντισσας Θεοπίστης, η οποία εκοιμήθη στις 3 Φεβρουαρίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, κλεισμένων των θυρών, ακολούθησε η δέηση και στη συνέχεια έγινε η διαδικασία για την εκλογη της νέας Γερόντισσας.

Νέα Ηγουμένη  της Ιεράς Μονής Παλιανής ανεδείχθηκε παμψηφεί, η Οσιωτάτη Μοναχή Θεοτίμη (κατά κόσμον Μαρία Χαλκούτση).

Στη συνέχεια, έγινε και η εκλογή του νέου Ηγουμενου συμβουλίου επίσης παμψηφεί και αναδείχθηκαν οι αδελφές Θεολογία και Φιλοθέη.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής π.Μεθόδιος, ευχήθηκε στη Γερόντισσα και τις αδελφές “πλούσια την Χάριν του Αγίου Θεού δία πρεσβείων της Παναχράντου Αυτού Μητρός Υπέραγιας Θεοτόκου, της εφόρου και προστάτου της Ιεράς Μονής, στα νέα ευθυνοφόρα καθήκοντα, προς δόξαν Θεού και προκοπή της Ιεράς Αδελφότητος”.

Επίσης τις ευχές τους έδωσαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης και ο Ιεροκύρηκας τις Ιεράς Αρχιεπίσκοπης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης.

 

 

cretalive.gr

Διαβάστε ακόμα