Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ι. Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, 26ης Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο, σύμφωνα με την Τάξη της Εκκλησίας μας, κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, μίλησε κατάλληλα με θέμα: «Στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής». Ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον π. Χαράλαμπο για την παρουσίαση του θέματος και ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν να διέλθουν το «στάδιο των αρετών» με την ελπίδα, τη χαρά και την προσδοκία της Αναστάσεως. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογημένη εκκλησιαστική παράδοση της συγχωρήσεως, που παρέχεται προς όλους κατά την ημέρα αυτή ενόψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ζήτησε από όλους η συγχώρηση αυτή να είναι αληθινή και όχι επιφανειακή και προσχηματική, όπως παραγγέλλει ο Κύριος στην ευαγγελική περικοπή που αναγινώσκεται κατά την Θεία Λειτουργία της ημέρας: «Εάν γαρ αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, αφήσει και υμίν ο πατήρ υμών ο ουράνιος» (Ματθ. ς΄ 14). Και σημείωσε ότι η Αγία μας Εκκλησία μας ζητά να «συγχωρήσωμεν πάντας» κατά την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να αξιωθούμε και στο τέλος της να «συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει».

Ακολούθησε, κατά την Τάξη και την Παράδοση της Εκκλησίας μας, η συγχώρηση ανάμεσα στον Επίσκοπό μας, τους κληρικούς και τους πιστούς που παραβρέθηκαν.

 

Ι. Μ. Ρεθύμνης

Διαβάστε ακόμα