Ο Μητροπολίτης Αργολίδος παρουσίασε το νέο του βιβλίο “Αγίων Όρος” (ΦΩΤΟ)
9 Φεβρουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος παρουσίασε το νέο του βιβλίο “Αγίων Όρος” (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσίασε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο “ΙΕΡΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ” του  Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου  Κιβερίου , το νέο του  βιβλίο   “ΑΓΙΩΝ ΟΡΟΣ”, το Όρος που λίγο γνώρισα αλλά αγάπησα πολύ.

Ομιλητής ήταν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος ,ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε σε στιγμές που ο ίδιος έζησε στα πολλά ταξίδια που έκανε στο Άγιο Όρος αλλά και σε διάφορες αφηγήσεις μοναχών που έζησαν στο Περιβόλι της Παναγίας.

Κείμενα από το βιβλίο του διάβασε ο Ιερέας του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου π. Πέτρος Αθανασόπουλος. Ακολούθησε  σύντομο βίντεο με τίτλο “οδοιπορικό στην έρημο του Αγίου  Όρους”, καθώς και αποσπάσματα από ζωντανές αφηγήσεις μοναχών από το Άγιο  Όρος που είχε τραβήξει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αργολίδος.

”..Κάθε χρόνο και μία και δύο φορές θα επισκεπτόμουν το Όρος ν’αναπνεύσω τον αέρα του, ν’ακούσω τη φωνή του. Πολύ λίγο έως καθόλου με ενδιέφεραν οι αμύθητοι πολιτισμικοί θησαυροί του όρους. Αυτό που κυρίως με ενδιέφερε ήταν οι άνθρωποί του ή, καλύτερα, η αθέατη πλευρά του Όρους. Κάποια αφανή γεροντάκια που σε εντυπωσιάζουν με την απλότητα και την καλοσύνη, τη σαλότητα και την γνησιότητα, την ευγένεια αλλά και την τραχύτητα, την ελευθερία και την στενομυαλιά.
Μου άρεσε ιδιαίτερα και το επεδίωκα να ακούω τις διηγήσεις των Αγιορειτών, ειδικά των παλαιών. Μου άρεσε ο τρόπος που διηγούντο, έστω κι αν είχαν κάποια αφέλεια ή μάλλον παιδικότητα. Άλλωτε “των τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών..”
…Ας είναι λοιπόν τούτο το σημειωματάριο-ημερολόγιο ένα δίκαιο όφλημα στο “κλεινόν Όρος” και μια εκ βαθέων ευχαριστία στους αγιορείτες πατέρες που γνωρίσαμε και μας στήριξαν στα δύσκολα χρόνια της νιότης και όχι μόνο. ”

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Αργολίδος παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ,ο αντιδήμαρχος Δ.Κρίγγος , ο πρόεδρος του Κιβερίου κ. Λυμπέρης, Ιερείς από την Μητρόπολη Αργολίδος και πάρα πολύς κόσμος.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment