Ο Μητροπολίτης Σουηδίας για την Οστρομπράμσκα στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Την κατάθεση του εικονίσματος της Παναγίας Οστρομπράμσκα στο ναό της αγίας Μαρίνης, της ομωνύμου εκκλησιατικής κοινότητος Ηλιουπόλεως, εορτάζουμε ετησίως την ημέρα της επετείου της, 16ης Φεβρουαρίου 1997.

Παραμονή της εορτής της 20ης επετείου, τελέσθηκε ο εσπερινός στο αφιερωμένο στην Παναγία παρεκκλήσι, το οποίο βρίσκεται στο προαύλιο του Ναού.

Ακολούθησε βραδινή Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου διακονούμενος υπό του διακόνου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Δημητρίου Φωκιανού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε εντός του Ναού λιτάνευση της εικόνος και ευλογία των άρτων στην οποία συμμετείχαν εκ των εφημερίων του ναού οι αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ο εορτάζων τα ονοματήρια του ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια, καθώς και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης.

Αντιλάγησαν προσφώνηση και αντιφώνηση μεταξύ του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Κλεόπα και ο τελευταίος διένειμε το αντίδωρο στους εκκλησιασθέντες.

Την κυριώνυμη ημέρα θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα θα ψαλλεί παράκληση στην Παναγία Οστρομπράμσκα, ποίημα της μοναχής Ισιδώρας, καθηγουμένης της ιεράς μονής Παναγίας Κυπαρισιωτίσσης και αγίου Ιεροθέου Μεγάρων.

 

Εκ του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

Διαβάστε ακόμα