Ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου με Ιερή κατάνυξη, μέσα σε κλίμα μετανοίας καισυγχωρητικότητας, το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, τελέστηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγχωρήσεως), με τον οποίο και εισερχόμαστε πλέον στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστής και ως διαδρομής των αρετών, άσκησης και θεραπείας, με αποκορύφωμα το πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου!
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός,πλαισιούμενος  από χορεία Ιερέων και καλλίφωνων Ιεροψαλτών. Κατά την διακονία του Θείουλόγου στο παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε στηνεξορία των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο και τις επιπτώσεις σε αυτούς και τηνανθρωπότητα. Υπογράμμισε δε με γλαφυρότητα την σπουδαιότητα και την αξία της Θεόσδοτηςεντολής της Νηστείας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το πωςπρέπει να νηστεύουν οι Χριστιανοί μας, σύμφωνα με τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Ιωάννητον συγγραφέα της Κλίμακος.
Στο τέλος του Εσπερινού όπως ορίζει η Ορθόδοξη Αγία Εκκλησία μας, οι Ιερείς και οι πιστοί πουείχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, έλαβαν την ευχή του Σεπτού Επισκόπου μας, αντάλλαξανμεταξύ τους τον ασπασμό της συγχώρεσης και τις ευχές για καλή και πνευματικά καρποφόραΜεγάλη Σαρακοστή, η οποία είναι η σημαντικότερη περίοδος όλου του λειτουργικού έτους τηςΕκκλησίας μας. Στόχος της είναι η προετοιμασία του πιστού για την μεγάλη εορτή του Πάσχα μετην νηστεία, την συμμετοχή στις συχνές και πυκνές Ιερές ακολουθίες, την εξομολόγηση και τηνΘεία Μετάληψη, ώστε να μπορέσει να βιώσει τα Άγια και Σεπτά Πάθη του Χριστού εντονότερακαι για να μπορέσει στη συνεχεία μετά από 48 ημέρες να εορτάσει τον θρίαμβο της Ανάστασης
O δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την Κυριακή Α’ Νηστειών (της Ορθοδοξίας), στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πύργου,  με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιον και ώρα 5:00 μ.μ.
Ι. Μ. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα