Οι Λάκωνες του Μόντρεαλ ενισχύουν τα ιδρύματα της Ι. Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
4 Φεβρουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Οι Λάκωνες του Μόντρεαλ ενισχύουν τα ιδρύματα της Ι. Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Mε καταπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, η μεγάλη εκδήλωση αγάπης που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων του Μόντρεαλ και απέβλεπε στην συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων του Palace οι οποίες μαζί με τα φαγητά και την αμοιβή του προσωπικού, προσφέρθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες κ.κ. Νίκο Τσατά και Τέρη Νικηφόρο, οι οποίοι κατάγονται από τη Μεσσηνία και την Παντάνασσα Λακωνίας αντίστοιχα.

Eπί πλέον μεταξύ των παρευρεθέντων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπερέβαιναν τα χίλια άτομα, ήταν ευδιάκριτη η πρόθεση ενίσχυσης των Ιδρυμάτων που είναι γνωστό ότι λειτουργούν υποδειγματικά υπό την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και την συνεχή και άοκνη μέριμνα του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου. Αυτά τα Ιδρύματα, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί έχουν ως αποστολή τους την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και ηλικιωμένους συμπατριωτών μας, μεταξύ των οποίων μερικοί είναι εντελώς άποροι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε μέσω τηλεφώνου μήνυμα προς τους παρευρισκομένους ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά ζήτησε συγγνώμη, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να είναι μαζί τους, αν και πολύ θα το επιθυμούσε. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο, αφού με την παρουσία του και την συμμετοχή πολλών ιερέων, έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του. Επί πλέον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες του Palace για την μεγάλη και αξιέπαινη δωρεά τους, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι από το περίσσευμα της αγάπης τους, με την παρουσία τους έδειχναν πόσο εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσφορά των Ιδρυμάτων.

Ο Σεβ. Ιεράρχης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και να ανανεώσει την ανοικτή πρόσκλησή του προς όλους τους αποδήμους που επισκέπτονται την Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φροντίστε, τον Αύγουστο να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη, στον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, προκειμένου να σας εκφράσω και προσωπικά τις ευχαριστίες μου για την αγάπη που δείχνετε προς την Ελλάδα, την προσήλωσή σας στην Ορθοδοξία και όσα κάνετε για την οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων καθώς και των χωριών καταγωγής σας».

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριος δήλωσε υπερήφανος για τους Λάκωνες, διότι όπως είπε «είναι η πρώτη ομοσπονδία που για δεύτερη φορά οργανώνει μια τέτοια εκδήλωση», επαινώντας ταυτόχρονα όλους όσους αγωνίζονται και προσπαθούν να βοηθήσουν και ενισχύσουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα. Επίσης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του προς τους ιδιοκτήτες του Palace, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους τους παρευρισκομένους.

Αξίζει να παρουσιάσουμε τους Λακωνικούς Συλλόγους που διοργάνωσαν από κοινού την εκδήλωση, οι οποίοι είναι οι παρακάτω: Γεωργιτσάνων, Eπιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Λακωνική Αδελφότητα, Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών και Χρυσαφιτών.

Τέλος να αναφέρουμε για μια ακόμα φορά τα ονόματα των Ιδρυμάτων που λειτουργούν από την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης: Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, το Γηροκομείο Νεαπόλεως, το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων, το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας, το Κοινωνικό Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι,” οι Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης, οι Κατασκηνώσεις ΑΜεΑ Παλαιοκάστρου Βοιών, η Σχολή ΚΑΜΕΑ, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Σπάρτης και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Μονεμβασίας.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment