Πανηγύρισε η Ι. Μονή Μακρυμάλλη Ψαχνών τον Άγιο Παρθένιο (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.
Στην Ιερά Πανήγυρη εκλήθη από τόν οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, προκειμενου να προεξάρχει, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Δευτέρα το απόγευμα, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην έννοια της πνευματικής πατρότητος.
Ο Σεβασμιώτατος άγιος Κηφισίας χοροστάτησε και στον Όρθρο, ανήμερα της εορτής, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και του οικείου Ιεράρχου κ. Χρυσοστόμου. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο άγιος Κηφισίας, ανεφέρθη στην ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος και στα Ιερά Λείψανα των Αγίων, ως φορέων της Χάριτος του Θεού.
Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Κηφισίας γιά την σεμνή παρουσία του και τους λόγους οικοδομής προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τους Κληρικούς που προσήλθαν κατά το διήμερο της πανηγύρεως, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους πατέρες της Αδελφότητος, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ευγένεια διηκόνησαν τα πλήθη των προσκυνητών που προσήλθαν στο Μοναστήρι και προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, παρακαλώντας έκαστος τον Άγιο, ώστε να πρεσβεύει στον Χριστό για την ψυχοσωματική υγεία όλων των ανθρώπων, τον πολυμελή Χορό των αγίων Ιεροψαλτών, οι οποίοι, υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αργυρίου Στουραΐτη, εφημερίου της ενορίας των Πολιτικών και του κ. Στυλιανού Μπενή, Καθηγητού Μουσικής έψαλλαν θαυμάσια και με πιστότητα στο βυζαντινό μέλος, καθώς και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος μετέδωσε και αυτή την πανήγυρη της Τοπικής Εκκλησίας.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα