Eγκαίνια σχολείου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, εορτή του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Συκεών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας, που υπηρετούσε ως εφημέριος στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, υπογραμμίζοντας το γενναίο φρόνημά του και την ακλόνητη πίστη του στον αληθινό Θεό, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογώντας το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα και ο Άγιος να σκεπάζει όλη την ενορία και όλο τον κόσμο με τη χάρη του.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά αγαθή συγκυρία και μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης,όπου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για τα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας της περιοχής, του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου. Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νέας Μαγνησίας κ. Σοφία Καραπαύλου, βουλευτές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Μαντζιάρης, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του νέου Γυμνασίου και φυσικά οι μαθητές.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή του Νοσοκομείου Υποστράτηγου Μιχαήλ Τσελεντάκη, για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συμβολή του Νοσοκομείου στην υγειονομική φροντίδα της πόλης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας και στην προσφορά των ιατρών προς τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

 

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα