Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Rustavi 2» επικαλούμενος δικές του πηγές πιθανολογείται απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Ηλία, ο οποίος ετοιμάζεται για την εγχείρηση στη Γερμανία.

Τα μέτρα ασφαλείας για τον κ. Ηλία έχουν ήδη ενισχυθεί, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του ανακρίθηκε, και ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου συνελήφθη, γράφει το RIA Novosti .

«Ίσως έχουμε να κάνουμε με μια απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη. Αυτή είναι η εκδοχή που διαρρέεται, αλλά επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών δεν υπάρχει » είπε δημοσιογράφος του καναλιού το Σάββατο το βράδυ.

Σύμφωνα με το «Rustavi 2″, την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, συνελήφθη ο επικεφαλής των υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου και ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου “Ιωακείμ και Άννας” π. Γεώργιος Μαμαλάτζε, ο οποίος θα συνόδευε τον Πατριάρχη στη Γερμανία.

Πηγές του τηλεοπτικού σταθμού ανέφεραν, πως μετά τη σύλληψη του επικεφαλής ιερέα με αίτημα του γραφείου του εισαγγελέα απαιτήθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Πατριάρχη Yoseb Okhanashvili να επιστρέψει άμεσα στη Γεωργία για ανάκριση.

Μετά από αρκετές ώρες ανάκριση ο Okhanashvili επέστρεψε στη Γερμανία. «Είμαι στο Βερολίνο, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι άλλο» δήλωσε!
Πάντως από το περιβάλλον του Πατριάρχη επιχειρείται να υποβαθμιστεί το ζήτημα κάνοντας λόγο για “κουτσομπολιά”.

Ο Πατριάρχης Ηλίας είναι προγραμματισμένο σήμερα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας μιας φλεγμονής της χοληδόχου κύστης.

Υπενθυμίζεται πως η Εκκλησία της Γεωργίας ήταν μια από εκείνες που απουσίαζαν από την Σύνοδο του Κολυμπαρίου τον περασμένο Ιούνιο.

Μάλιστα πριν από περίπου ένα μήνα ουσιαστικά ακύρωσε την Σύνοδο της Κρήτης τονίζοντας πως οι αποφάσεις και τα κείμενά της Συνόδου δεν είναι δεσμευτικά για την Εκκλησία και ζητώντας αλλαγές.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β΄ δε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου εν αντιθέσει με τις “αδελφικές αγκαλιές” Βαρθολομαίου και άλλων έμεινε σταθερός και …άφησε μ την όρεξη τον ποντίφικα λέγοντάς του : «Μόνο η αληθινή πίστη και η αληθινή αγάπη θα ανοίξει το δρόμο προς την ενότητα. Η αληθινή πίστη, ταπείνωση, μετάνοια και η φιλανθρωπία συνθέτουν το συντομότερο δρόμο προς τη σωτηρία».

pentapostagma.gr

Διαβάστε ακόμα