Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Σύρου (ΦΩΤΟ)

Υπό τις παρατετεμένες, αυθόρμητες και πηγαίες επευφημίες”άξιος” του λαού, οι οποίος από το πρωί συνηύχετο ενθουσιαστικώς στον Ιερό Μητροπολιτικό
Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροτόνησε, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σε Πρεσβύτερο τον επί πενταετία Διάκονο του Ναού Γεώργιο Κουσαθανά, συνιερουργούντων του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμου και του Εφημερίου του Ναού, Πρωτ.Πέτρου Μαραγκού, συνευχομένων εντός του ιερού Βήματος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους Ναούς τους των άλλων Εφημερίων της Μυκόνου, Πρωτοπρεσβυτέρων Βασιλείου Τζανιδάκη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, και Εμμανουήλ Γαλανάκη, παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ.Κωνστ. Κουκά και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, Μοναζουσών από το “Λύρειο Ίδρυμα”, οι οποίες ανέθρεψαν και εγαλούχησαν την Πρεσβυτέρα του, του πατέρα και των οικογενών του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ βαθιά συγκινημένος συνεχάρη για την εν γένει διακονία του και ευχαρίστησε κατά πρώτον τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος, όπως είπε, στην πνευματική μήτρα του ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού Ναού, από μικρό παιδί ποδηγέτησε τον νέο Πρεσβύτερο και σήμερα τον παρέδωσε στην Εκκλησία, καλό και άξιο Κληρικό.
Απευθυνόμενος δε προς τον χειροτονούμενο Πρεσβύτερο,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ του είπε χαρακτηριστικά “να προσπαθήσεις να είσαι ταπεινός, πιστός καί πρὰος, προκειμένου όχι να κατακτήσεις, αλλά να κληρονομήσεις τη γη και την αγάπη των ανθρώπων…. Σε αναμένουν τα κάτασπρα εξωκκλήσια της Μυκόνου να ιερουργήσεις σ` αυτά και εκεί να ενωτισθείς τις προσευχές και τις Λειτουργίες των προοδοιπορησάντων Ιερέων του νησιού μας, που κρατησαν ζωντανή την πίστη και την παράδοση στην ψυχή των ανθρώπων, παραμένοντας όπως είσαι, ανιδιοτελής, ανεπιτήδευτος, απλούς, αυθορμητος και ειλικρινής”.
Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος ομίλησε συγκινητικότατα, ευχαριστήσας όλους, τοιν πατέρα, την στον ουρανό αναπαυομένη μητέρα του, τους οικογενείς του, τον Πρωτοπρ, Πέτρο Μαραγκό, για τη στήριξή του, και όλους τους παρισταμένους, από τους οποίους ζήτησε να προσεύχονται γι` αυτόν.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, κατά το έθος, από τον ιστορικό, πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα