Χιλιάδες πιστοί στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
25 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Χιλιάδες πιστοί στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, εορτάστηκε η εορτή  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο ,για να τιμήσουν την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας».  Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα  της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας .

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της Ευαγγελίστριας, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος  και παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.  Φέτος συμμετείχαν κατά την περιφορά , με τη μέριμνα του Εφημερίου της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Μίχου, το Σώμα προσκόπων Ναυπλίου  . Ακολούθησε Ιερά Παράκληση της Παναγίας και εν συνεχεία τελέσθηκε  Ιερά Αγρυπνία.

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  Δημήτριος Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδος , Ιωάννης Γκιόλας ,Ιωάννης Ανδριανός  και Ιωάννης Μανιάτης ,  ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης , η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Παναγιωτοπούλου, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου , καθώς και οι Στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment