Δεκαετές Μνημόσυνο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟ)

 Πραγματοποιήθηκε το 10ετές ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κωνσταντίνου την Κυριακή (Β΄ Νηστειών) 12 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας.

 Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ενώ στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Ιεράρχου και ανεφέρθη στον άγιο Γρηγόριο αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον Παλαμά, στους αγώνες του για την Ορθοδοξία και την θεολογική προσφορά του και ακολούθως εμπνευσμένα ομίλησε και για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κωνσταντίνο.

Του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σύντομα και μεστά ανεφέρθη στον κεκοιμημένο Ιεράρχη, στο ιεραποστολικό του φρόνημα και έργο και την προσφορά του στην Εκκλησία.

Ακολούθως, μετέβησαν στην αίθουσα της Ορφανικής Στέγης «Αγία Ταβιθά», όπου πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση για τον αοίδιμο Αρχιερέα.

Παράλληλα, έλαβε χώρα η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος Τόμου Επιστολών του μακαριστού Αρχιερέως για την Ιεραποστολή, τους Νέους και την Οικογένεια.

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαβάστε ακόμα