Διάλεξη για τον Πνευματικό Καταρτισμό στην Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, η διάλεξη με θέμα: «Ατομικός – Πνευματικός Καταρτισμός και η αντιμετώπισή τους» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εν όψει της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπον Αναστασιάδη, τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γάκη Κωνσταντίνο, τον Αστυνομικό Διοικητή Ελευθερούπολης κ. Αλέξανδρο Τσακίρη, τον Στρατιωτικό Διοικητή της Μονάδας MLRS Ελευθερούπολης κ. Καβούρη, Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παγγαίου, εκπροσώπους λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής  καθώς και δεκάδες πιστών της τοπικής Εκκλησίας, που διακρίνονται για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα της πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του ομιλητή κ. Νικόλαου Μιχαλόπουλου Θεολόγου ( ΜΑ) – τ. Λυκειάρχου.

Αμέσως μετά η Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χρυβαλάντου Ιωαννίδη, Καθηγητού Φιλολόγου και Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικής, με τους ωραίους και πρωτότυπους ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής όπου επέλεξαν να ψάλλουν, ελάμπρυνε την εκδήλωση δίνοντας κάτι από τον τόνο και το χρώμα των Άγιων ημερών.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο ομιλητής κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, ο οποίος εκράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά το θέμα του.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον κ. Καθηγητή για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Τέλος υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα στον ομιλητή από το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και προς τον ομιλητή και προς το πιστό ποίμνιο του.

Το βίντεο της εκδήλωσης:

 

Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως

Διαβάστε ακόμα