Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στη Θεσσαλονίκη
13 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στη Θεσσαλονίκη

«Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης – 45 χρόνια σιωπής περιμένουν το θαύμα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, και της παράλληλης έκθεσης φωτογραφίας, που διοργανώνουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Τερψίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ετήσιου φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις κοιτίδες της ορθοδοξίας και του ελληνισμού.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «είναι η πρώτη φορά που στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται εκδήλωση που τιμά τη χαλκίτιδα σχολή από την οποία αποφοίτησαν, μεταξύ άλλων, δώδεκα Οικουμενικοί Πατριάρχες, δύο Πατριάρχες Αλεξανδρείας, τέσσερις Αρχιεπίσκοποι Αθηνών, καθηγητές πανεπιστημίου, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, πρέσβεις, έμποροι, και βιομήχανοι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 στην προσφυγομάνα Τούμπα, όπου οι Μικρασιάτες έχτισαν τις εκκλησίες τους και προσέφεραν σε αυτές τις εικόνες που με τόση ευλάβεια έφεραν μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες τους.

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από το αρχείο του Χαλκίτη Δημητρίου Παλαβίδη και από το αρχείο της Σχολής, με τη συμπαράσταση του ιερομόναχου Ελευθέριου Αλούκου. Στην έκθεση ξεχωρίζουν τα σχέδια για την ανακαίνιση και επέκταση της Σχολής με νέους κοιτώνες, σύγχρονη βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο. Επίσης θα παρουσιαστεί ο νέος, μοναδικός στο είδος του, κήπος της Σχολής με φυτά από την Αγία Γραφή.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο βυζαντινός χορός «ΗΔΥΜΕΛΟΝ», με χοράρχη τον Ιωάννη Τσάμη και θα προβληθεί βίντεο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment