Εκδήλωση για τον Αγ. Χρυσόστομο Σμύρνης στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την ηρωική μορφή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης με φόντο τη Σμύρνη του 1922  παρουσίασαν  σήμερα, Δευτέρα 13  Μαρτίου 2017,  οι μαθητές του 4ουΓυμνασίου Νεάπολης. Αφορμή υπήρξε η  αναγνωστική διαδρομή του βιβλίου «Το πάτημα του Έλληνα» της Ελένης Σβορώνου, μέσα στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Οι μαθητές του Γ1 και Γ4 παρουσίασαν, στο Θεατράκι του Δήμου Νεάπολης, με τρόπο άρτιο  τις εργασίες που είχαν εκπονήσει, μέσα το πλαίσιο του μαθήματος, και οι  οποίες κινήθηκαν γύρω από τα εξής θεματικά κέντρα: τα περιεχόμενα του βιβλίου, τη ζωή και το έργο του αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, τη Σμύρνη πριν την καταστροφή και τη Σμύρνη μετά την καταστροφή.

Οι παρευρισκόμενοι –που ήταν πολλοί –εντυπωσιάστηκαν από την εμβριθή έρευνα των παιδιών, την εκφορά του λόγου, την αισθαντική ανάγνωση, την επιμελημένη παρουσίαση, την ποιότητα των εργασιών. Την εκδήλωση, η οποία υπήρξε συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως τίμησαν με την παρουσία τους ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δράμας κ. Παύλος, η Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Ν. Κουντουρά, ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Κοντός και καθηγητές  του 4ου Γυμνασίου, ο Διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κ. Κωνσταντίνος Νίγδελης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ Αντώνης Τζημούλης και η προσκεκλημένη –τιμώμενη  συγγραφέας κ. Ελένη  Σβορώνου .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρωΐ η κ. Σβορώνου με τρόπο  εύληπτο και πρωτότυπο  πραγματοποίησε με τους μαθητές του Γ1 και Γ4  βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την ιδέα του έθνους, τη μεγάλη ιδέα και  την έννοια της θυσίας.

Η Συγγραφέας επισκέφθηκε επίσης  το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα, για να πάρει την ευχή του .

 

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα