Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας

ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΛΑΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου -Γυμνασίου Λαμίας, δημόσιου σχολείου του ΥΠΠΕΘ, ύστερα από πρόσφατα δημοσιεύματα και δηλώσεις σε περιφερειακά ΜΜΕ, γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή, γονέα και πολίτη, αφενός ότι ο ν. 3432/2006, ο οποίος διέπει τη λειτουργία των δέκα (10) Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων όλης της χώρας εξακολουθεί να ισχύει, αφετέρου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απόφαση εκκίνησης διαδικασιών τροποποίησης ή κατάργησής του.

Ενδεχόμενη λειτουργία άλλων μορφών εκκλησιαστικής εκπαίδευσης (Κέντρων Ιερατικής Μαθητείας, ΚΙΜ), στο μέτρο που δεν θα ακυρώνουν τη λειτουργία των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων (και γιατί άλλωστε;), μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε, και οι προτάσεις της πρόσφατης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 8 και 9 Μαρτίου 2017, κινούνται προς την κατεύθυνση παράλληλης και διακριτής λειτουργίας των ήδη υφισταμένων Εκκλησιαστικών Σχολείων (Λυκείων και Γυμνασίων) με τα μεταλυκειακά Κέντρα Ιερατικής Μαθητείας (ΚΙΜ).

Συνεπώς, διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, γονείς και κηδεμόνες που εμπιστεύθηκαν την εκπαίδευση των παιδιών τους στο Σχολείο μας, ότι η λειτουργία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας, με τη βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες των προστατών Αγίων του, την ευλογία της Εκκλησίας και την αρωγή της κεντρικής διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ συνεχίζεται, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο για την τρέχουσα σχολική χρονιά όσο και για τις επόμενες.

Λαμία, 15 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και

Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας

 

Το Δελτίο Τύπου υπογράφουν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας:

  1. Ζαχαράκης Ιωάννης, ΠΕ01, Διευθυντής
  2. Βαμβακά Αλεξάνδρα, ΠΕ02
  3. Καλαντζής Χρήστος, ΠΕ02
  4. Μιχαλίτσης Ηλίας, ΠΕ03
  5. Ζαλαώρας Βασίλειος, ΠΕ03
  6. Μωυσόγλου Κωνσταντίνος, ΠΕ04.01
  7. Κέππα Μαγδαληνή, ΠΕ04.02
  8. Πετρούλια Ελένη, ΠΕ05
  9. Μάρκου Βασιλική, ΠΕ09
  10. Κουτσαύτης Γεώργιος, ΠΕ11
  11. Γούση Βασιλική, ΠΕ16.01
  12. Κακλή Πηνελόπη, ΠΕ19

Επίσης, συνυπογράφουν το κείμενο του Δελτίου Τύπου οι υπηρετούντες στο Σχολείο κατά το τρέχον σχολικό έτος, αλλά απουσιάζοντες κατά την ημέρα της έκτακτης συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων:

  1. Τσιάρα Ευσταθία, ΠΕ02
  2. Καρακίτσιος Δημήτριος, ΠΕ04.01
  3. Μυλωνά Ισμήνη, ΠΕ04.01
  4. Ζιώρη Ελένη, ΠΕ06

Επίσης, συνυπογράφουν το κείμενο του Δελτίου Τύπου οι ανήκοντες οργανικά στο Σχολείο, αλλά μη υπηρετούντες σε αυτό κατά το τρέχον σχολικό έτος:

  1. Φύκας Δημήτριος, ΠΕ01, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων
  2. Στάμος π. Γεώργιος, ΠΕ01, απόσπαση ΙΣΔΕ Καρδίτσας
  3. Παπακώστα Παναγιώτα, ΠΕ02, απόσπαση Ευρωπ. Σχολ. Μονάχου
  4. Δαλαμάγκας Ιωάννης, ΠΕ19, άδεια ανατροφής τέκνου

Δεν υπογράφουν, λόγω διαφωνίας τους, το κείμενο του Δελτίου Τύπου οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας:

  1. Τσουκαλαδέλης π. Χρυσόστομος, ΠΕ01
  2. Κατσούλη Αλεξάνδρα, ΠΕ01
  3. Κόρδας Πέτρος, ΠΕ02
  4. Νάστου Μαρία, ΠΕ02

 

Προς αποφυγήν εσφαλμένων εντυπώσεων και παρερμηνειών, διευκρινίζεται ότι ο π. Χρυσόστομος Τσουκαλαδέλης είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας.

Λαμία, 17-03-2017 π. Χρυσόσοστομος Τσουκαλαδέλης

 

Εκ του Εκκλησιαστικού Λυκείου

Διαβάστε ακόμα