Επίσκεψη του Ηγουμένου Εφραίμ στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες κι επισκέφθηκε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, συνοδευόμενος από μοναχούς της μονής.

Το γεγονός αυτό, για το οποίο είχαμε πληροφορίες, μας επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης. Ο Εφραίμ συναντήθηκε με τον κ. Χρυσόστομο, προκειμένου να παραλάβει κάποιες εικόνες και άλλα ιερά αντικείμενα και κειμήλια του πρώην ναού Εισοδίων Θεοτόκου, μετοχιακού της μονής, που υπήρχε στο οικόπεδο που ανεγέρθηκε το νέο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ναός που κατεδαφίστηκε, λόγω στατικών προβλημάτων. Οι εικόνες και τα κειμήλια φυλάσσονταν από τη μητρόπολη.

Ο κ. Ψυχάρης μας υπενθύμισε ότι το οικόπεδο που ανεγέρθηκε το νέο Νοσοκομείο, ήταν ιδιοκτησίας της Μονής Βατοπεδίου και ο μακαριστός μητροπολίτης Χρυσόστομος Θέμελης με τον τότε υπουργό Ανασυγκρότησης της σεισμόπληκτης Καλαμάτας Θανάση Φιλιππόπουλο ταξίδεψαν στο Αγιο Ορος, στη Μονή Βατοπεδίου, για να ζητήσουν την παραχώρηση του χώρου, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο.

 

eleftheriaonline.gr

Διαβάστε ακόμα