Η Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

           Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 26 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προσέφερε την αναίμακτη Ιερουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου της Ενορίας Σταυρού Μεσσαπίων.

Όταν ο Σεβασμιώτατος έφθασε στον Ι. Ναό, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τον υπεδέχθη ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννης Μάνος και ο αφυπηρετήσας πολιός Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Γραμμτικόγιαννης.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία του και την πολυπληθή συμμετοχή των Ενοριτών στη Θεία Λειτουργία, για την οποία συνεχάρη τον Εφημέριο π. Ιωάννη, αλλά και τον προκάτοχό του π. Αθανάσιο. Τον π. Αθανάσιο, μάλιστα, συνεχάρη και γιατί προσέφερε στον Ι. Ναό ένα οικογενειακό του κειμήλιο, μία λειψανοθήκη με Ιερά Λείψανα Αγίων μαρτύρων, το οποίο κατείχε από τους προγόνους του Ιερείς και, πλέον, ευρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προς αγιασμόν των πιστών.

Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα