Η Ενορία της Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας στην Ι. Μονή Βουλκάνου (ΦΩΤΟ)

Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, προσκυνηματικώς επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 8/3, όμιλος 150 προσκυνητών από την Ενορία της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων. Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης οι προσκυνητές προσευχήθηκαν στην χάρη της υπερευλογημένης Θεοτόκου, μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων και δέχθηκαν τις διδαχές και την φιλοξενία του Καθηγουμένου Αρχιμ. Προκοπίου και των Μοναχών. Ξεναγηθήκαν στους χώρους της ριζικώς ανακαινισμένης πλέον Ιεράς Μονής, πρωτοβουλία και έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας  κ. Χρυσοστόμου.

Η Ενορία της Αγίας Αικατερίνης ιδιαιτέρως έχει ευεργετηθεί από την Ιερά Μονή, διότι είχε την ευλογία και την τιμή να φιλοξενήσει επί δύο συνεχή έτη, προς αγιασμό, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης στον Ιερό Ναό της. Κάτι το οποίον θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για τρίτη φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 3ης έως 10ης Μαΐου, έπειτα από έγκριση και ευλογία του Μητροπολίτου και φροντίδος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, κάλεσε τους πιστούς να παρακαλέσουν την Παναγία, να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο, για την Θεοσκέπαστη και Παναγιοσκέσπαστη πατρίδα μας, για τους εγγύς και τους μακράν Μεσσηνίους, τους ενορίτες της Αγ. Αικατερίνης και να ευοδώσει τον αγώνα  για την ολοκλήρωση του νέου Ιερού Ναού της.

Φωτογραφίες : Γιώργος Τσερεφός

I. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα