Η εορτή της Ορθοδοξίας στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, εορτάστηκε, με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου. Ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων πέριξ της Μονής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος αναφερόμενος στο μέγα αυτό εκκλησιαστικό και ιστορικό γεγονός, σημείωσε: «Σε μια Ευρώπη που κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή και την θρησκεία τους, υψώνοντας τοίχοι και υποβιβάζοντας τον άνθρωπο σε μάζα και αριθμό, σε μια Πατρίδα που απεμπολή τα ιερά και τα όσια της, που οι παρακαταθήκες του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη μοιάζουν εμπόδιο στα όσα απεργάζονται οι μαστροχαλαστές των καιρών μας, η Εκκλησία του Χριστού υψώνει σήμερα φωνή αντίστασης, εγρήγορσης και αφύπνισης σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και απαξίωσης του ανθρωπίνου προσώπου.

Η σημερινή εορτή υπενθυμίζει πως ο «κατ΄ εικόνα Θεού» πλασμένος άνθρωπος, δεν μπορεί να διακηρύσσει ότι τιμά τις Ιερές Εικόνες όταν δεν τιμά και σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ως πρόσωπα και εικόνες Θεού», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, προτρέποντας το πολυπληθές Εκκλησίασμα να παραμείνει σταθερό στην πίστη των πατέρων και προγόνων μας. Εκατοντάδες πιστών από την ευρύτερη περιοχή μετείχαν τόσο στην Θεία Λειτουργία, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, όσο και εις την ιερά λιτάνευση.

Ανάμεσα τους Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, του Ναυτικού, της Πυροσβεστικής, κ.α. Αρχών και Φορέων του τόπου και του Νομού. Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 

Ι. Μ. Κισάμου

Διαβάστε ακόμα