Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με θρησκευτική ευλάβεια και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε με λαμπρότητα την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Ευαγγελισμού και έψαλε την ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνος.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη νέα εποχή που σηματοδοτεί για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με τον οποίο ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας, λύτρωσης, αιώνιας Ζωής και ελευθερίας και σαρκώνεται με την συγκατάθεση και την υπακοή της Παρθένου Μαρίας, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το μεγαλείο της δυνάμεώς Της, αλλά και την καθαρή, τέλεια και πλήρη αφοσίωση Της στο Θεό και στο θέλημά Του.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί θεία δωρεά για τον άνθρωπο και καθιστά τη σωτηρία μας υπαρκτή πραγματικότητα, αφού απαρχή για τη σωτηρία μας είναι ο ίδιος ο Χριστός και αφορμή η Υπεραγία Θεοτόκος. «Με τον Ευαγγελισμό», τόνισε χαρακτηριστικά «η πύλη της σωτηρίας παραμένει πάντοτε ορθάνοιχτη και σε αυτήν υπάρχει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο Οποίος με τα ματωμένα χέρια Του, περιμένει με μία ανοιχτή αγκαλιά τον καθέναν από εμάς, περιμένει τη μετάνοιά μας, φτάνει να αντιληφθούμε ότι Αυτός είναι ο πραγματικός αρχηγός της Ζωής και του θανάτου και ότι Αυτός προσφέρει τη δυνατότητα να ζει ο άνθρωπος αιώνια».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Ηρακλείου όπου προεξήρχε της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των τοπικών αρχών, μαθητών των σχολείων της περιοχής αλλά και πλήθους πιστών.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

I. M. Nέας Ιωνίας

Διαβάστε ακόμα