Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Κάρα της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου η υποδοχή της τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο ιερό Ναό στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Την Τιμία Κάρα προσκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γραδούλα, προϊστάμενο του παλαιού μητροπολιτικού ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, όπου και θησαυρίζεται το ιερό αυτό κειμήλιο.

Η υποδοχή της τιμίας Κάρας κατέληξε στον ιερό Ναό αγίας Βαρβάρας, όπου και τελέστηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Τρίκκης και Σταγών κ Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κλήρου και λαού.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο προϊστάμενος του ιερού Ναού αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κυριάκου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την μεταφορά της τιμίας κάρας προς αγιασμό και ενίσχυση των ευλαβών ενοριτών.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου και συνεχάρη τους ιερείς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους λοιπούς συνεργάτες για την άρτια διοργάνωση της υποδοχής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την χορήγηση της κανονικής άδειας για την μεταφορά της κάρας, μίλησε στο εκκλησίασμα για τον βίο και το μαρτύριο της αγίας και αναφέρθηκε στον σύνδεσμο του με τον ιερό Ναό κατά τα φοιτητικά του χρόνια και για την διακονία του στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας.

Ακολούθησε ιερά αγρυπνία, κατά την διάρκεια της οποίας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Λουδοβίκου και των ιερέων του Ναού. Κατά την ώρα του Κοινωνικού ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Α.Ε.Α.Θ., μίλησε στο εκκλησίασμα για την μετάνοια και την συνδεσή της με τον Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέου Κρήτης.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

Διαβάστε ακόμα