Η Β΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Εφημ. Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Καστέλλας Μεσσαπίων.

Εκεί, με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Μαρίου Κιαπέκου και πολλών ευσεβών ενοριτών, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην διαμόρφωση της ζωής και της προσωπικότητος του κάθε χριστιανού, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος , ο Σεβασμιώτατος διάβασε νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του Τάφου του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτου Ταυρή.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, του εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας προερχομένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, με τους οποίους τέλεσαν την εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Αναστασίου Δέδε, διατελέσαντος επί τεσσαρακονταετία και πλέον (1971-2012), Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο ήθος του αοιδίμου Πρωτοψάλτου Αναστασίου Δέδε, ο οποίος υπήρξε άριστος ιεροψάλτης και άξιος συνεργάτης στο έργο της Θείας Λατρείας. Για τον αοίδιμο Πρωτοψάλτη ομίλησε εκ μέρους του Συλλόγου Ιεροψάλτων Ευβοίας ο Πρωτοψάλτης Άγγελος Μαντάς, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Γερογιάννης ανέγνωσε σχετικό ψήφισμα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ετελέσθη ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, με την πληθωρική συμμετοχή, όπως πάντα του ευσεβούς πληρώματος της κατά Χαλκίδα Εκκλησίας.

Στην ιερά Ακολουθία, κατά την οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, πρσήλθε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην έννοια της νήψεως και κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον εκλεκτό ομιλητή π. Σιλουανό, ευχόμενος να παραμένουμε άπαντες νήφοντες και γρηγορούντες.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα