Με λαμπρότητα εόρτασε η Ι. Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)
9 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Με λαμπρότητα εόρτασε η Ι. Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Προηγιασμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του νέου Μοναχού της αδελφότητας της Μονής Νικολάου Αρριανά.

Ο υποψήφιος διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του τόνισε ότι διακατέχεται από Ιερό φόβο αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης. Στη συνέχεια εξέφρασε ευχαριστίες στα πρόσωπα που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της προσωπικότητάς του, σε όσους τον στήριξαν σε κάθε δύσκολη στιγμή καθώς και στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ιδιαίτερα στάθηκε στην οικογένειά του, στον Πνευματικό του από τα παιδικά του χρόνια, Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. π. Γεώργιο Μπλάθρα, στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχ. π. Εφραίμ Μιλτιάδου και σε όλη την μοναχική αδελφότητα. Στη συνέχεια, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε, για την καθοδήγησή του, αλλά και για το μεγαλύτερο δώρο που του προσφέρει, αυτό της Ιεροσύνης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε να αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της μεγαλοσύνης του Θεού, αλλά και της εμπιστοσύνης του Σεβ. Μητροπολίτη μας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον πόθο του υποψηφίου διακόνου να υπηρετήσει την Αγία Εκκλησία, ενώ μίλησε με επαινετικά λόγια για το ήθος, την επιστημονική του κατάρτιση και το ψυχικό σθένος του. Παράλληλα παρομοίασε την θυσιαστική του αγάπη για το Θεό, για την οποία απαρνήθηκε τα εγκόσμια, την οικογένειά του, αλλά και μία εξαιρετική εργασία, με αυτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, οι οποίοι υπέμειναν το φριχτό μαρτύριό τους αντλώντας δύναμη από αυτή ακριβώς την αγάπη τους προς το Θεό, αλλά και από τη λαχτάρα τους να κερδίσουν την αιώνια ζωή. Ολοκληρώνοντας τον εποικοδομητικό λόγο του εξέφρασε ευχές αφενός προς τον υποψήφιο Διάκονο για ψυχική και σωματική αντοχή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υψίστης σημασίας αποστολή για την οποία προετοιμαζόταν για αρκετό χρονικό διάστημα, αφετέρου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ώστε να έχει την ευλογία των τιμώμενων Αγίων.

Ακολούθησε η χειροτονία και αμέσως μετά ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές των συγγενών του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έκανε τη διανομή του αντίδωρου, ενώ ο χειροτονηθείς δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment