Μητροπολίτης Κυδωνίας: “Η Ελευθερία αποτελεί δώρο του Θεού στον άνθρωπο” (ΦΩΤΟ)
26 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Κυδωνίας: “Η Ελευθερία αποτελεί δώρο του Θεού στον άνθρωπο” (ΦΩΤΟ)

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας  εορτής, λαμπρή επαιτιακή εκδήλωση  με τίτλο «Ὕμνος γιά τήν Σωτηρία …Ὕμνος γιά τήν Ἐθνική Ἐλευθερία ».

Την Εκδήλωση επιμελήθηκε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας σε  συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και σε συνεργασία με την χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως μας, την παιδική χορωδία και την  θεατρική ομάδα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας.

Για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μίλησε στον προλογικό του λόγο ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Γέροντα Βενέδικτο από την Νέα Σκήτη του Άγιου Όρους, τους Ιερείς, τον  θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογερή, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο  Φραγκιαδάκη, και όλο τον κόσμο που έδωσε δυναμικά το παρών.

 

Θερμά ευχαρίστησε όλους εκείνους τους συνεργάτες και βοηθούς όπου χωρίς την φιλότιμη αρωγή τους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η όμορφη  αυτή ιστορική εκδήλωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθηνε το Γραφείο Νεότητος και στην συντονίστρια και σκηνοθέτη της εκδηλώσεως, στην καταπληκτική κ. Καίτη Αλέξις.

 

Η εκδήλωση περιελάμβανε ύμνους  και τραγούδια από την Επανάσταση του 1821, μικρά θεατρικά δρώμενα και ανάγνωση όμορφων στίχων του Διονύσιου Σολωμού από τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν.

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  ο οποίος ευχαρίστησε  το Γραφείο Νεότητος, την Περιφέρεια και όλο τον κόσμο, που παρευρέθηκε στην όμορφη αυτή εκδήλωση που όπως ανέφερε ήθελε από χρόνια να υλοποιηθεί μία τέτοια εκδήλωση με αναφορά στους Ύμνους προς την Ελευθερία του Σολωμου.

Η Ελευθερία αποτελεί δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο· και ως δώρο του Θεού πρέπει να την δούμε μέσα σε αυτό το πνεύμα και μέσα στην δικαιοσύνη όπως ακριβώς εκφράζεται μέσα από την πίστη και την ελπίδα που έχουμε στο Θεό… τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Συγχαρητήρια απέδωσε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής, για την υπέροχη αυτή εκδήλωση που κέρδισε επάξια το θερμό χειροκρότημα όλων των ακροατών.

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment