Νέος Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ. Σταμάτης Αποστολάκης (ΦΩΤΟ)

Τον αγαπητό δάσκαλο, λαογράφο, συυγγραφέα και ποιητή Σταμάτη Αποστολάκη χειροθέτησε σε Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, μετά το τέλος της Δευτέρας Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο μας.

Το Πατριαρχικό γράμμα της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού μας Πατριάρχου ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Εν συνεχεία με λόγους πατρικούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χαιρέτισε το νέο Άρχοντα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς,  για την οικογένεια σας αλλά και για την αδελφότητα των οφφικιάλων διότι το πρόσωπα σας έχει προσφέρει τόσα στην Τοπική μας Εκκλησία, όσα και στην Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο που διακονήσατε τον Μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο.  Η αγάπη του προς την παιδεία. προς την παράδοση και  ιδιαιτέρως  προς τα παιδιά έδωσε σε μας το έναυσμα, να προτείνουμε το πρόσωπο σας στον Παναγιώτατο, και Εκείνος με πολύ χαρά και ικανοποίηση, εδέχθη την πρόταση μας και μας έδωσε την ευλογία και την τιμή να κάνουμε την χειροθεσία και ταυτόχρονα να είστε κοντά στους ανθρώπους που αγαπήσατε και σας αγάπησαν, στην Ενορία σας, αλλά και στον χώρο στον οποίο διακονήσατε….

Σθεναρά συγκινημένος ο κ. Αποστολάκης έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό μας Πατριάρχη, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας, τους ιερείς, τους συγγενείς και όλο τον κόσμο για την μεγάλη τιμή που τον αξιώσε ο Θεός να βιώσει.

Εν συνεχεία ο Εφημέριος και Ιερατικώς προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, καθώς και πολλοί φίλοι του μίλησαν  για το πλούσιο έργο και την προσωπικότητα του κ. Σταμάτη Αποστολάκη. Ενός ανθρώπου που όντως αφιέρωσε την ζωή του στα γράμματα και τον πολιτισμό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα