Ο Επίσκοπος Mεθώνης διάδοχος του μακαριστού Σταγών;
28 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Επίσκοπος Mεθώνης διάδοχος του μακαριστού Σταγών;

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Κλήμης (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) προορίζεται για νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, αμέσως μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος (5 Ιουνίου πέφτει φέτος).

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος και φέρεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Σεραφείμ, είναι 63 ετών και κατάγεται από την Καλαμάτα. Είναι εκ των πλέον μορφωμένων και καταρτισμένων Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας, αριστούχος απόφοιτος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδευθείς δε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου επί τετραετίαν στην Βυζαντινή Φιλολογία. Την 10η Οκτωβρίου 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης.
Είχε μια ιδιαίτερη πνευματική σχέση με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ, με τον οποίο συνεργάστηκε μάλιστα σε επίπεδο επιτροπών της Συνόδου.

ΑΞΙΖΕΙ: Στον κατάλογο «προς αρχιερατεία» υποψηφίων ενεγράφησαν μόλις προ έτους, με προσωπική πρόταση και προτροπή προς την Ιεραρχία του Μακαριστού Σεραφείμ, δυο Αρχιμανδρίτες από τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων, ο Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Νήφων Καψάλης και ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Δομέτιος Ντελής.

 

 

trikalavoice.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment