Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας στην αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας (ΦΩΤΟ)
26 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας στην αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας (ΦΩΤΟ)

Η περίφημη Μάχη της Κλείσοβας, που έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου 1826, αναβίωσε σήμερα με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος».

Εκατοντάδες Μεσολογγίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σημερινή αναπαράσταση και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Γιάννης Μακρής περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα γεγονότα της ημέρας.

Μια χούφτα η Φρουρά της Κλείσοβας. Κι όμως κατάφερε το ακατόρθωτο, απέκρουσε όλες τις επιθέσεις και τελικά κατανίκησε χιλιάδες Τούρκους και Αιγύπτιους που με αλλεπάλληλες εφόδους προσπαθούσαν χωρίς τύχη να καταλάβουν τη νησίδα.

Ήταν μια ιστορική νίκη που δυστυχώς έμεινε ανεκμετάλλευτη από τη Φρουρά της Πόλης αφού λίγες ημέρες μετά αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την Ηρωική της Έξοδο…

Η 3η Αναπαράσταση της Μάχης Της Κλείσοβας  έκλεισε με επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Κλείσοβας.

Η σημερινή εκδήλωση, που οφείλεται σε πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου «Λιάρος» και στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ανέδειξε μια ακόμη πτυχή  της Ιστορίας της Ιερής Πόλης μας και ελπίζουμε να καθιερωθεί.

Να σημειωθεί ότι φέτος πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική παραγωγή και σε λίγες ημέρες θα προβληθεί η Αναπαράσταση από το Ionian το οποίο ήταν και ο χορηγός επικοινωνίας.

 

onairnews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment