Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Με  την αρμόζουσα ιερή κατάνυξη και την αθρόα προσέλευση των πιστών, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, καθώς επίσης πλειάδος Ιερέων της πόλης του Πύργου, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου (Α΄ Νηστειών), σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο δεύτερος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό του Παντελεήμονος Πύργου.

Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσαν με ενάργεια, θαυμάσια, πολυμελείς χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Παντελεήμονος Παπαηλιού Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς επίσης και του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου Καλλιτεχνικού Διευθυντού της ως άνω Σχολής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εύστοχα και θεόπνευστα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων και την σημασία των Εικόνων στην ζωή των Χριστιανών, με αναφορές στις έννοιες της Ορθοδοξίας και της ορθής πίστης, σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης.

Ο τρίτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την προσεχή Κυριακή 12 Μαρτίου (Β΄ Νηστειών) και ώρα 5:00 Μ.Μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πύργου, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιότατο π. Παναγιώτη Γιατρά, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος-Καθηγητή Θεολόγο.

Ι. Μ. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα