Ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της  Α’ Κυριακής των Νηστειών ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ν. Ηρακλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Οσιολογιώτατος Ιερομ. π. Χρυσόστομος, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Σιωπή, θλίψις, Στενοχωρία και Πειρασμοί».

Κατά την ομιλία του ο Αγιορείτης Γέροντας, με λόγο μεστό, αναφέρθηκε στα σημαντικά πνευματικά οφέλη που επιφέρουν οι θλίψεις και οι δοκιμασίες στη ζωή του χριστιανού, επισημαίνοντας τόσο τις αιτίες, όσο και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που προκαλούν οι καθημερινές βιοτικές μέριμνες και το πνεύμα του υλικού ευδαιμονισμού στον σύγχρονο άνθρωπο, ενώ, προβάλλοντας τα Πάθη του Κυρίου, αλλά και το βίο του Αποστόλου Παύλου, εξύμνησε τις αρετές της Υπομονής και της Ελπίδος.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Διαβάστε ακόμα