Οι επισκέψεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)
21 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Οι επισκέψεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδος, Πύραρχο κ. Ευάγγελο Παλιό, επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποδίδοντας σχετική επίσκεψη, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του στην Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Παλιός εξέθεσε στον Σεβασμιώτατο τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του για την Υπηρεσία και εξήρε την συνεργασία με την Τοπική μας Εκκλησία, ιδιαιτέρως κατά τις αντιπυρικές περιόδους και εν γένει.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Παλιό για την αναγνώριση αυτή και τον βεβαίωσε για την συνέχεια της προβολής και διευκόλυνσης του έργου της Πυροσβεστικής.

Σε ανάμνηση της επισκέψεως του, ο Σεβασμιώτατος δώρισε Ιερά Εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στον κ. Παλιό, ευχόμενος να τον προστατεύει στην υπηρεσιακή και προσωπική του πορεία.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς σε πρόσκληση του  Διευθυντού κ. Δημητρίου Δροσάτου και του Συλλόγου Διδασκόντων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, επισκέφθηκε  τον χώρο του Σχολείου και παρακολούθησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών με θέμα : «Πρώτες Βοήθειες στην Τρίτη Ηλικία».

Το Σεμινάριο επιμελήθηκε το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας, στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» και υλοποιείται φέτος στο Σχολείο και είναι προσανατολισμένο στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα στην Τρίτη ηλικία και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρειφερειάρχης κ. Δημήτριος Αργύρης, ενημερώθηκαν για τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων και ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, όπου συμμετείχε  σε Εκδήλωση (Φωτο: eviaportal.gr) του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το σύνδρομο Down, να παρακολουθήσουν την μικρού μήκους ταινία «Άπλωσε το χέρι σου», με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό αποκλεισμό, που δημιούργησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».

Την Εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Σταμάτιος Πίττας, Κοινωνικός Λειτουργός στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ., η κ. Αγγελική Φρατζεσκίδου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, η κ. Ιωάννα Λιάσκου, Αναπληρώτρια Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδος, θυγατέρα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λίμνης π. Κωνσταντίνου Λιάσκου και η Εκπαιδευτικός του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας κ. Ελένη Λουκοπούλου, όπως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Σε ένα από τα βίντεο σας το παιδί με σύνδρομο Down χαρακτηριζόταν ως θεϊκό δώρο. Όποιος, λοιπόν, βλέπει αυτά τα παιδιά συνειδητοποιεί ότι η ομορφιά βρίσκεται μέσα στην ιδιαιτερότητα. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο Θεός μας έχει κάνει όλους ξεχωριστούς με τη δική του ιδιαίτερη ομορφιά τον καθένα. Δεν πρέπει να κρύβουμε αυτά τα παιδιά αλλά να τα δείχνουμε στην κοινωνία. Να τα αγαπάμε και να τα σεβόμαστε. Άλλωστε λένε ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητές. Και αυτά τα παιδιά έχουν χαμόγελο, έχουν ζωντάνια, δραστηριότητα…  Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ είναι πολύ σημαντικό. Ωφελήθηκα πολύ από την παρουσία μου κοντά σας και είμαι βέβαιος ότι μπορώ να πάρω ακόμα περισσότερα από εσάς τους εκπαιδευτικούς και το έργο σας».

Η Εκδήλωση έκλεισε με βίντεο από τη συνέντευξη του Πάμπλο Πινέδα, του πρώτου πτυχιούχου Πανεπιστημίου στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Χωρίς το σύνδρομο Down θα ήμουν ένας άνθρωπος χωρίς ουσία».

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, παραβρέθηκε στην Τελετή Παραδόσεως – Παραλαβής της Διοικήσεως στη Σχολή Πεζικού Χαλκίδος.

Παραδίδων ήταν ο Υποστράτηγος κ. Διονύσιος Γεροντογιάννης, ενώ παραλαμβάνων ήταν ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης.

Στην Τελετή παρέστη ο Διευθυντής Πεζικού του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Μπουζέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μπαντούνας κ.ά.

Ι. Μ. Χαλκίδος
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment